Novinari, što bi vam pomoglo u vašem radu?

Oštro

Novinari Oštra uskoro odlaze na svjetsku konferenciju istraživačkih novinara u Švedsku gdje će sudjelovati na brojnim predavanjima; a zatim svoje znanje podijeliti s novinarima u Hrvatskoj putem besplatnih radionica

Novinari Oštra na internoj radionici. Foto: Matej Povše

Ekipa Oštra će idućeg tjedna sudjelovati na Globalnoj konferenciji istraživačkog novinarstva (GIJC), koja se ove godine održava u Göteborgu. Na konferenciji, koja se inače održava tek svake dvije godine, predavanja će držati vrhunski stručnjaci/kinje iz područja novinarstva, metoda prikupljanja i obrade podataka te srodnih vještina.

U anketi koja obuhvaća program GIJC-a 2023, novinare i druge zainteresirane osobe pozivamo da označe događaje koji ih najviše zanimaju ili se fokusiraju na vještine koje bi im pomogle u radu. Novinari Oštra posjećivat će ona događanja koja dobiju najviše glasova i ove jeseni organizirati besplatne radionice na odabrane teme.

Oštro sudjeluje na konferenciji uz sufinanciranje Veleposlanstva Nizozemske u Ljubljani. Sudjelovanje na GIJC-u je jedinstvena prilika za širenje i produbljivanje novinarskog znanja, a predstavlja velike troškove redakcije hrvatskih medija. Novinari Oštra pobrinut će se da se dio tog znanja vrati u Hrvatsku i proširi među kolegama.

Anketa će biti aktivna sve do nedjelje, 17. rujna 2023. godine u ponoć.